Glas Javnosti

DOGOVOR NA SASTANKU: Ministar najavio nacrt Zakona o elektronskim komunikacijama u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović najavio je danas formiranje radne grupe koja će utvrditi konačnu verziju nacrta Zakona o elektronskim komunikacijama.

On je u razgovoru sa generalnim direktorom mobilnog operatora Yettel Majklom Mišelom kazao da očekuje da će se u najkraćem periodu biti razmotrene primedbe Evropske komisije i državnih organa kako bi se definisala konačna verzija nacrta Zakona o elektronskim komunikacijama.

- Novim zakonom će se podsticati povezanost, široka dostupnost i upotreba mreža nove generacije, uzimajući u obzir nova tehnološka dostignuća, i obezbediti kontinuirano unapređenje kvaliteta usluga elektronskih komunikacija, kao i neophodne promene u režimu pružanja usluga univerzalnog servisa i dodatna zaštita prava krajnjih korisnika - rekao je Jovanović, piše portal Ekapija.


Na sastanku je predstavljen plan za uvođenje tehnologije 5G u Srbiji, pri čemu će, rekao je Jovanović, biti direktne i otvorene komunikacije s kompanijom Yettel i ostalim teleoperatorima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR