Glas Javnosti

DOBRODOŠLE BEBICE! U KBC Dragiša Mišović tokom noći rođene četiri bebe, od Nove godine – 72

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prva beba rođena na Božić u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" je devojčica Višnja. Slađana Mihajlović načelnica, bolnice za ginekologiju i akušerstvo kaže da su do jutros u toj bolnici rođene četiri bebe, a od Nove godine 72. Takođe, ističe da je u prošloj godini na svet došlo preko 4.300 dece i da su u toj bolnici sa više od 170 posto ostvarili plan.

„Višnja je 68. u ponoć rođena. Presrećni smo što smo 2022. godinu završili sa preko 4.300 beba, što je za naš kolektiv velika stvar, jer je porodilište pravljeno za 1.800 do 2.000 porođaja“, ističe Mihajlovićeva za RTS.

Dodaje da su osim porođaja uradili i veliki broj operacija i intervencija, prijema i da je preko 170 posto ostvaren plan za prethodnu godinu.


Posebno naglašava da je rođeno 52 para blizanaca što je veliki uspeh za neonatologiju i ginekologiju i zaposlene koji su izneli taj veliki posao.

„Najlepši dar imati bebu“

„Plan je veliki, pokazali smo da dobrom organizacijom možemo da ostvarimo tako veliki broj porođaja i operacija. Naša najveća želja je da otvorimo nastavnu bazu Medicinskog fakulteta u Beogradu, katedre za ginekologiju. Da postanemo i mi član Medicinskog fakulteta i da pokažemo mladim lekarima da naučni rad koji su pokazali ima svrhu i da se treba boriti za to“, navodi načelnica.

Napominje da je noćas radio mlad tim lekara, da su se lavovski borili i ističe da tim ljudima treba dati šansu da oni budu nosioci profesure i nastave.


„Nastavićemo da pružamo kvalitetnu uslugu i da se naše trudnice i majke opredeljuju i da izaberu ne samo naše porodilište nego da rađaju bebe, jer je ovo najlepši dar – imati bebu“, poručuje Mihajlovićeva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR