Glas Javnosti

DO KRAJA APRILA NOVI STADION: Loznica će do aprila 2023. dobiti stadion po UEFA standardima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradnja novog fudbalskog stadiona na Lagatoru u Loznici uspešno se privodi kraju. Tim povodom državni sekretar Ministarstva za javna ulaganja Miljan Ranđelović je sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem obišao gradilište.

Prema rečima gradonačelnika, ovim će biti kompletno zaokružena nova i postojeća sportska infrastruktura, radovi se odvijaju prema utvrđenoj dinamici, pa je realno da Loznica novi stadion po UEFA standardima dobije na proleće, do kraja aprila, navedeno je na sajtu Grada.
- Sa jedne strane imamo kompletnu infrastrukturu što je izuzetan doprinos sveukupnom unapređivanju svih sportova, dok je na drugoj strani ovo šansa da se ekspanzivnije unapredi sportski turizam, koji je razvojni potencijal grada Loznice. Ovde je jedinstven kompleks, sada prepoznatljivog stadiona, sportske dvorane, olimpijskog bazena, parkovskog prostora sa terenima za male sportove, atletskim stadionom u izgradnji čime se široko otvaraju vrata razvoju sporta koji je ujedno i podrška za sve uzraste grada. Uveren sam da ćemo za tri godine početi izgradnju i zatvorenog bazena što će biti završno poglavlje na sportskoj mapi Lagatora i našeg grada koji će na jednom mestu imati sve. Loznica će po tome biti jedinstven grad u Srbiji i prema poređenju sa drugim i većim gradovima u Republici - rekao je Vidoje Petrović, piše portal Ekapija.

Prema Petrovićevim rečima na Lagatoru se uporedo odvijaju radovi na izgradnji više prilaznih ulica, jer će sportski sadržaji i manifestacije ovde okupljati veliki broj posetilaca. Biće završena ulica koja spaja Urgentni centar sa Lagatorom, zatim nastavljena trasa Ulice Miloša Pocerca ka Ulici Marka Radulovića što će doprineti rasterećenju saobraćaja.

-Kada je reč o novom stadionu on kod svakoga budi osećaj i potrebu da imamo fudbalski klub koji će nas obradovati dobrim sportskim rezultatima i biti kvalifikovan u Super ligu. To će biti zadatak sportskih radnika, sportista i klubova, ali i grada sa mojim saradnicima koji su zaduženi za sport. Uz pomoć sa centralnog nivoa zalagaćemo se za jaku finansijsku konstrukciju koja se nameće kroz takmičenje u Super ligi. Duboko verujem da će Loznica, uz ovaj prelepi stadion, imati superligaša - poručio je gradonačelnik.

Miljan Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja smatra da se Loznica kao grad ubrzano razvija i da je primer dobre prakse po načinu funkcionisanja što predstavlja zadovoljstvo u saradnji ovog Ministarstva sa tom lokalnom samoupravom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR