Glas Javnosti

ĐACI U KLUPAMA DO PETKA: Sledi produženi jesenji raspust, predlog stigao do Kriznog štaba

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ako prođe predlog Tima za škole, jesenji raspust u Srbiji zvanično počinje od 8. novembra, što znači da đaci u školu idu do petka.

Ovo je predlog tima za škole koji je prihvaćen, a zvanično će biti usvojen na sednici Kriznog štaba najverovatnije u petak.

Po tom predlogu, raspust će trajati ukupno 9 kalendarskih dana. Krizni štab će se sastati ove nedelje, ali nije poznato kada – niko iz Štaba još zvanično nije obavešten o datumu i terminu.

Deca se ranije raspuštaju zbog epidemiološke situacije, a prema rečima ministra Branka Ružića trenutno je u Srbiji  koronom inficirano oko 5.000 učenika.

Podsećamo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je minule nedelje da će jesenji raspust u školama biti produžen, čime će se prekinuti lanac prenosa koronavirusa u tim obrazovnim ustanovama.

„Deca treba da imaju raspust tri dana, plus vikend, ali spojićemo tu nedelju najverovatnije i to će biti ukupno devet dana“, rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu. Naveo je da se to radilo i ranije da se prekine i lanac sezonskog gripa i da je to tada davalo rezultate, te izrazio nadu da će tako biti i sada. Ministar prosvete bio je nešto uzdržaniji, pa je rekao da će odluku o tome doneti Krizni štab, koji bi trebalo da se sastane uskoro.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR