Glas Javnosti

DIREKTOR "ČERNOG" ZA “GLAS”: Procedura oko privatizacije traje, ne znači da ćemo mi pobediti!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Ministarstvu privrede Republike Srbije danas su otvorene ponude zainteresovanih za kupovinu Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”.

Pre samog otvaranja ponuda objavljena je informacija da su nedavno direktori instituta, na inicijativu “Milenijum tima” sa tom kompanijom formirali konzorcijum i poslali zajedničku ponudu na tender za privatizaciju, pa i da je Institut prodat tom konzorcijumu.

Direktor Instituta “Jaroslav Černi” Dejan Divac potvrdio je “Glasu javnosti” da je sedam direktora u Institutu prihvatilo ponudu “Milenijum tima” o zajedničkom učešću na tenderu. Međutim, kako ističe, konačna odluka o tome ko će biti novi vlasnik Instituta, još nije doneta.

– Čitava procedura oko privatizacije Instituta u Ministarstvu traje. Videćemo koliko ima ispravnih ponuda. Ne znači da ćemo mi da pobedimo, može i neko drugi – objašnjava Divac.
O svojoj nameri, dodaje, obavestili su zaposlene na institutu.

– Mi smo napisali pismo zaposlenima, da i oni budu obavešteni, i nadam se da svi oni navijaju za nas. Tako je ova informacija i otišla u javnost – navodi naš sagovornik.

Napominje da zaposleni ne treba da se boje za očuvanje svojih radnih mesta. U konzorcijumu sa “Milenijum timom” je, pored generalnog direktora Dejana Divca i šest izvršnih direktora Instituta.

– Mi se trudimo da sve to bude što je moguće jasnije i u korist svih zaposlenih, i da institut nastavi da radi i dalje kao i do sada. Zato smo i prihvatili takvu inicijativu Milenijum tima i dali zajedničku ponudu – zaključuje Divac.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR