Glas Javnosti

DEČIJI MARATON U ZOO VRTU: Trka počinje sa najmlađima, održava se u subotu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dečji maraton u organizaciji Beogradskog maratona, biće održan u subotu, 15. aprila, u beogradskom Zoološkom vrtu sa početkom u 11 časova.

Učešće će uzeti 178 dece iz 13 predškolskih ustanova, prvo u kvalifikacijama koje su zakazane za 11 časova i potom u finalu, koje je na programu od 12.30 časova, prenosi Tanjug.

Prvi Dečiji maraton održan je 1993. godine na Terazijama. Već naredne godine trkačka staza organizovana je u Zoološkom vrtu i nikada nije napustila to mesto.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš je istakao na konferenciji za medije koliki je značaj svih partnera najveće Dečije trke u Beogradu.

"Pre svega želim da istaknem veliku zahvalnost svim domaćinima subotnjeg događaja koji će se održati beogradskom Zoološkom vrtu. Dečji maraton se vraća u punom obimu uz veliku pomoć grada Beograda kao suorganizatora, pre svega Sekretarijata za dečiju zaštitu, Sekretarijata za sport, ali i Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Imaćemo uz nas u subotu i predstavnike Crvenog krsta. Nama u subotu kreće najava maratonske nedelje, pred 36. izdanje Beogradskog maratona, gde očekujemo više od 10.000 učesnika - izjavio je Habuš.

Saša Tomašević ispred gradskog Sekretarijata za dečju zaštitu pozvao je sugrađane da dođu na trku.

"Pozivam Beograđane da dođu i vide pravu Ligu šampiona, ne onu sa televizije, već Ligu šampiona gde nema razmišljanja i dogovaranja. U subotu neće biti revijalna, već prava takmičarska trka", istakao je Tomašević.

Najmlađi trkači imaće izazov da nadmaše rekord Tadije Markovića koji je 2019. godine stazu dugu 230 metara pretrčao za 35 sekunde.

Glas javnosti/Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR