Glas Javnosti

Dečak u Aleksincu počastio drugove PORODIČNOM UŠTEĐEVINOM

Društvo
Autor: Glas javnosti

Drugare je počastio i picom i kolačima

Jedan učenik četvrtog razreda osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Aleksincu porodičnu ušteđevinu podelio je svojim školskim drugovima. Prema nezvaničnim informacijama radi se o sumi od oko 3.000 evra, koja je vraćena njegovoj porodici nakon što su roditelji njegovih drugova primetili da su im deca puna para koje nisu od njih dobili.

Da u ovim navodima ima istine indirektno je potvrdilo i rukovodstvo škole navodima da se radi o "privatnoj situaciji između roditelja koja je prevaziđena dobrom saradnjom". 


Prema navodima jednog roditelja čije dete pohađa ovu obrazovnu ustanovu, tinejdžer je u školu doneo tri hiljade evra porodične ušteđevine koju je odlučio da podeli sa društvom.

- Delio je drugarima i drugaricama iz svog razreda novac, svako je dobio od pedeset do 100 evra. Decu je vodio na picu i kolače. Za ovo se saznalo tek kada su roditelji u džepovima dece našli novac. Deca su krila istinu od roditelja sve dok se nije uključila direktorka škole. Nakon roditeljskog sastanka, sav novac je vraćen mališanovoj porodici - rekao je ovaj Aleksinčanin.

Komentar ovih navoda zatražili smo od škole ali smo dobili samo šturo saopštenje koje nije demantovalo događaj.

- Osnovna škola "Vožd Karađorđe" neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima. S obzirom na to da se radi o maloletnicima, unapred molimo medije da vode računa o načinu plasiranja vesti kao i o najboljem interesu dece koja žive u maloj sredini - navedeno je saopštenju ove obrazovne ustanove dostavljenom novinarima.

Glas javnosti/Espreso

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR