Glas Javnosti

SRAMNO: OTAC SE ODREKAO MALOLETNE DECE – PREKO PLAKATA na banderama

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na oko hiljadu plakata kojima je oblepio Vlasotince Marko Janković objavio svoju fotografiju i lične podatke, ali i identitet svoje maloletne dece, datume rođenja i ulicu i broj gde oni žive. Njegova majka, supruga i deca ranije bili u Sigurnoj kući zbog nasilja u porodici, kažu u Centru za socijlani rad.

Celo Vlasotince oblepljeno je plakatima u kojima se tridesetčetvorogodišnji otac odriče maloletne dece, stare 10 i 6 godina, pa se Vlasotinčani u čudu okupljaju oko bandera i s nevericom čitaju njegovu objavu.

“Svi smo u šoku, ovo se nikada u istoriji Vlasotinca nije desilo. Juče je bilo ludilo u ovoj varoši kada su ljudi videli. Ima preko 1000 takvih plakata”, kaže za JuGmediu meštanka Vlasotinca.

Otac nije sakrio svoj identitet, naprotiv. Na plakatima stoji njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime. Reč je o Marku Jankoviću zvanom Kmet iz Gornje Lopušnje.

Međutim, ono što je para oči i što podleže krivičnom zakoniku, to je da je ovaj čovek na svim plakatima otkrio identitet svoje maloletne dece, datume rođenja ali i ulicu i broj gde oni žive.

“Ovom prilikom želim da izjavim da za gorenavedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece sa kojima sa preživeo golgotu”, napisao je Marko Janković Kmet na svim plakatima.

U Centru za socijalni rad u Vlasotincu JuGmedii je rečeno da su i oni zapanjeni onim što je učinio Marko Janković i da će najverovatnije nešto preduzeti tim povodom.

„Ono što znamo jeste da su njegova majka, supruga i deca jedno vreme bili u Sigurnoj kući zbog nasilja u porodici“, kažu u ovom centru.

U ovoj ustanovi takođe naglašavaju da je u toku brakorazvodna parnica i da je otac (Marko Janković) dao izjavu da se slaže da deca budu kod majke, te da je ovakav njegov postupak neobjašnjiv, piše Jugmedia.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR