Glas Javnosti

DARIJA KISIĆ IZNELA STRAVIČNE PODATKE : U Srbiji 360 obolelih od cistične fibroze, na svakih 2.500 beba rodi se jedna s tom bolešću

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da u Srbiji ima 360 obolelih od cistične fibroze, a da se na svakih 2.500 beba rodi jedna sa tom retkom bolešću.

„Samo u toku juna ove godine testiranjem je otkriveno šest beba obolelih od ove bolesti. Imamo dostupan test i testiranje treba da bude još intenzivnije“, rekla je Kisić na Drugoj regionalnoj konferenciji o cističnoj fibrozi, a prenelo Ministarstvo u saopštenju.

Dodala je i da je u okviru Ministarstva za brigu o porodici i demografiju formirana posebna radna grupa za unapređenje kvaliteta života obolelih od retkih bolesti, kojoj oboleli i njihove porodice mogu da se obrate za sve što im je potrebno.

Ministarka je navela da je cilj države da obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama pruži podršku kada je u pitanju ostvarivanje prava iz različitih oblasti, od obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstvene zaštite i drugih.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR