Glas Javnosti

Danica Grujičić: Na Bežanijskoj kosi gradiće se nove zgrade porodilišta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je danas da će pored bolnice na Bežanijskoj kosi da se gradi nova ginekološko akušerska klinika (GAK), jer sadašnje porodilište "Narodni front" nije adekvatno.

"U planu je da se relativno brzo radi rekonstrukcija Ginekološko-akušerske klinike u Nišu, jer ta zgrada nije odavno obnavljana. Tamo se svi trude i sve je čisto i uredno, ali je potrebno da i ta zgrada bude u skladu sa standardima 21. veka", rekla je Grujičić 

Ona je pohvalila nevladine organizacije jer su signalizirale da je potreban bolji odnos prema trudnicama i porodiljama.

Prema mišljenju Grujičić, došlo je i vreme da se u svakom domu zdravlja zaposli psiholog, jer se u celom svetu, posebno posle kovida, mentalnom zdravlju posvećuje velika pažnja.

Razgovor sa neutralnom osobom, koja je psiholog ili psihijatar, može da spreči veliki broj problema, sugerisala je ministarka.

Grujičić je ponovila svoj stav o neophodnosti zabrane pušenja u svim zatvorenim prostorima, uključujući i ugostiteljske objekte i naglasila da treba pokrenuti kampanju protiv pušenja, jer je "vreme za alarm", pošto je godišnje 7.000 novoobolelih od karcinoma pluća. 

Glas javnosti/Euronews

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR