Glas Javnosti

DA LI JE ZABRANJENO BITI SRBIN U SRBIJI? Nastavnik suspendovan zbog tri prsta u učionici (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je nakon što se slikao sa đacima srpske nacionalnosti.

Profesor Miloš Stojnić je fotografiju objavio na društvene mreže uz opis: "Srpčići moji", zbog čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak

Direktorka OŠ "Branko Radičević" Suzana Marić, rekla je da je škola za taj slučaj saznala iz medija, nakon čega su, kako im nalaže zakon, morali da pokrenu i disciplinski postupak.

- Nakon što smo iz medija saznali za ovaj slučaj usledile su istražne radnje. Prikupili smo informacije šta se desilo, zatim mišljenje i izjave dece, ali i nastavnika, konkretno o događaju. Zbog osnovane sumnje da je profesor ovim povredio zabranu diskriminacije morali smo da pokrenemo disciplinski postupak. Taj postupak podrazumeva i suspenziju nastavnika, koja će trajati do okončanja postupka - rekla je direktorka za Srpski telegraf.

Ona je dodala da je tako nešto u ovom trenutku bilo neophodno jer tako nalaže zakon.

- To je u ovom trenutku bilo neophodno. Mi danas očekujemo dolazak prosvetne inspekcije, koja će dati sud o svemu. Što se tiče dosadašnjeg rada profesora, on je kod nas radio kao profesor na zameni i posao je obavljao sasvim korektno. Nismo imali nikakve primedbe na njegov rad, zaista - istakla je direktorka i dodala će pravni tim škole odlučiti o kazni kada postupak bude okončan. Najblaža kazna, kako kaže Marićeva, bila bi novčana, dok bi najstroža kazna bila otkaz.



Oglasilo se Ministarstvo prosvete

„Škola je pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnika hemije u cilju utvrđivanja njegove odgovornosti povodom nastale situacije. Ovim povodom, školi i Ministarstvu nisu upućene pritužbe od strane učenika i roditelja učenika koji su na slici. Škola će u narednom periodu pojačati preventivne aktivnosti u radu sa učenicima i nastavnicima u cilju negovanja interkulturalnosti i prevencije rizičnih oblika ponašanja na internetu i zloupotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija. Ministarstvo će pratiti postupanje škole u ovom slučaju“, navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete.


BONUS VIDEO: Fudbalske zvezde u rukama Srpkinje

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od dvostruki standardi u 10.02.2022 20:14:08 h
     0 
Škola saznala iz medija... profesor povredio zabranu diskriminacije, slikan sa djacima srpske nacopnalnosti, poslao na društvene mreže uz opis srpčići moji , pokazivao tri prsta u učionici. Prosvetna inspekcija intervenisala. Zbog čega se to tretira kao diskriminacija U udaljeno naselje Bujanovca, nekada srpskom, sada romskom većinom, sa os. školom, izvesni roditelji (Srbi) ispisali svoju decu i upisali ih u udaljenom centru Bujanovca (u iskazu učesnika Posle ručka . Niko to nije ispitao...
od Курсула u 10.02.2022 18:38:07 h
     0 
Подршка професору и Србчићима. Суспензија професора значи да је Србија окупирана и даље од стране усташа, и да су Срби забрањени. У том истој Србији, Чанак може да пљује по Србљима и СПЦ-у и да зато добија једносатне емисије на телевизијама са националном фреквенцом. Востани Сербије!