Glas Javnosti

ČLANICA REM O UZNEMIRUJUĆIM FOTOGRAFIJAMA NAVODNIH BELIVUKOVIH ŽRTAVA: 'Podneta je prijava!'

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Na konferenciji za medije, nakon Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u prošlu subotu, prikazane su fotografije navodnih žrtava grupe Veljka Belivuka, na kojima su bile gole i obezglavljenje.

Ove fotografije prikazane su na više televizija, a članica Saveta REM (Regulatorno telo za elektronske medije) Judita Popović, izjavila je da su podnete prijave.

-Ja sam sačekala prethodnu nedelju, da vidim šta se sa tim dešava i da li će reakcija biti, ali pošto je usledila velika tišina, prosledila sam REM-u, kao članica Saveta, sopstvenu prijavu koju sam ranije podnela- govori Popović za Nova.rs.

Foto: Youtube

-Sutra ćemo imati sednicu Saveta kada ćemo raspravljati o tim, ali i o mnogim drugim važnim temama. Ima dosta toga na šta REM treba da obrati pažnju. Za sada nemam više informacij- rekla je Popović.

Na prikazanim fotografijama se između ostalog, na jednoj vidi i odrubljena glava. Judita Popovič je nakon toga izjavila da je užasnuta prikazanim.

-Ako mene pitate kao građanku i kao članicu REM, ja vam kažem da bih pokrenula postupak. Da li će REM to i uraditi, čisto sumnjam. Ja sam manjina među članovima REM. S obzirom na to kako se do sada glasalo i pristupilo ozbiljnim problemima, ne očekujem da bi ostali članovi Saveta podržali moju inicijativu za pokretanje postupka po službenoj dužnosti- rekla je Popović.

Prijava koju je sada podnela, kako kaže za Novu, odnosi se i na kontinuirano nasilje u rijaliti programima.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR