Glas Javnosti

“PROVOKACIJA” OLIVERE ZEKIĆ ZASLUŽUJE NAJOŠTRIJU JAVNU OSUDU, MOMENTALNU SMENU I KRIVIČNU ODGOVORNOST – GORAN PAJIĆ

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Slika Olivere Zekić, predsednice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u nacističkoj uniformi je najava da će se u Srbiji dogoditi eugenika, piše analitičar Goran Pajić.

“Prvo, odlično joj stoji, kao da je stvorena za nju, u potpunosti odslikava njenu ličnost i karakter. Reinkarnacija upravnice u nekom od nacističkih logora.

Drugo, ovim je pokazala da oni mogu da rade sve što im padne na pamet, bez skrupula, bez stida.

Treće, poruka koju šalje je jeziva. Poruka je da nas čeka konačno rešenje (logori, gasne komore, medicinski eksperimenti) odnosno jednom rečju - eugenika.

Po sopstvenom priznanju, Olivera Zekić je svoju sliku u uniformi visokog nacističkog oficira postavila na svoj profil na Telegram kanalu.

Zanimljivo je da na tom kanalu u poslednje vreme dominiraju snimci stradanja palestinskog naroda od strane vojske Izraela.

Gospođa Olivera je sama priznala da je njena fotografija u funkciji provokacije.

Postavlja se pitanje koga provocira. Možda šalje poruku Izraelu obučena u uniformu naciste koji je realizovao konačno rešenje za jevrejski narod.

Samim tim što je gospođa Olivera javni službenik države Srbije i prima platu iz budžeta, njen sramni gest, ili kako ona kaže "provokacija" zaslužuju najoštriju javnu osudu svih državnih institucija, njenu momentalnu smenu i krivičnu odgovornost.

U suprotnom, možemo smatrati da Srbija toleriše nacizam, a da je ona vesnik početka sprovođenja eugenike u Srbiji.” – piše Goran Pajić.

(Mišljenja i stavovi u kategoriji “LIČNI STAV” nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR