Glas Javnosti

CELO SELO U ŠOKU! Krmača za noć oprasila 22 prasića, čudo u malom mestu pokraj Bajine Bašte

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve češće smo svedoci prirodnih fenomena u životinjskom svetu koji stručnjake ostavljaju bez teksta. Kod veterinara iz Bajine Bašte još se nisu slegli utisci ni od momenta kad je krava Koštana otelila četvoro zdrave teladi, a već je doživeo još jedan "šok" u profesinalnom smislu, kada je u selu Pepelj prisustvovao prašenju krmače koje je krenulo neobičnim tokom.

"Krmača je za noć oprasila čak 22 prasića, što stvarno predstavlja rekord u mojoj karijeri, dešavalo se da putem veštačke oplodnje donesu dvocifren broj životinja na svet, ali ovo je stvarno izuzetak, jako retka pojava. Izašli smo na ta teren i konstatovali da je sve prošlo u najboljem mogućem redu i da su svi prasići zdravi", kazao je za RINU veterinar Aleksandar Veljanovski.

Krmača je, kako kaže, sve iznela herojski a jedino je problem kako će sve svoje prasiće uspeti da nahrani. Domaćin Goran Marković se ovakvom berićetu nije nadao i sada će morati da proširuje obore.


Iako je broj od 22 prasića za jedno prašenje zaista nesvakidašnji, krmača iz Bajine Bašte ipak nije rekorderka. Na tronu se još uvek nepriksonoveno nalazi Šarena iz sela Pružatovac koja je na svet u cugu donela 28 mladunčadi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR