Glas Javnosti

POLJOPRIVREDNICI, STIŽU DOBRE VESTI: Ako imate traktor stariji od 10 godina, a nemate dokumentaciju, OVO je način da ga KONAČNO registrujete

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema najnovijim pravilima, svi koji imaju traktor

Naime, svi koji imaju traktor koji je stariji od deset godina, koji je u posedu jednog lica bar pet godina, a vlasnici nemaju odgovarajuću dokumentaciju, mašinu će ipak moći da registruju tako što će sa dva svedoka otići kod notara i napraviti zapisnik o tome da neko lice zaista ima taj traktor u posedu najmanje pet godina. Nakon toga, sa tim dokumentom i potvrdom da se bavite poljoprivrednom proizvodnjom se dalje ide na tehnički pregled kako bi se traktor registrovao.

Ovako će verovatno mnogi po prvi put dobiti saobraćajnu dozvolu i uvestu svoj traktor iz sive u belu, odnosno legalnu zonu. Dobra vest je i da je upravo počeo novi način obračuna i naplate poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno onog poreza koji se plaća kod kupoprodaje polovnjaka. Više neće biti potrebno se u poresku upravu ide nekoliko puta sa velikom papirologijom, kao ni da se čeka nedeljama, prenosi agropress.org.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR