Glas Javnosti

POLJOPRIVREDNICI, STIŽU DOBRE VESTI: Ako imate traktor stariji od 10 godina, a nemate dokumentaciju, OVO je način da ga KONAČNO registrujete

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema najnovijim pravilima, svi koji imaju traktor

Naime, svi koji imaju traktor koji je stariji od deset godina, koji je u posedu jednog lica bar pet godina, a vlasnici nemaju odgovarajuću dokumentaciju, mašinu će ipak moći da registruju tako što će sa dva svedoka otići kod notara i napraviti zapisnik o tome da neko lice zaista ima taj traktor u posedu najmanje pet godina. Nakon toga, sa tim dokumentom i potvrdom da se bavite poljoprivrednom proizvodnjom se dalje ide na tehnički pregled kako bi se traktor registrovao.

Ovako će verovatno mnogi po prvi put dobiti saobraćajnu dozvolu i uvestu svoj traktor iz sive u belu, odnosno legalnu zonu. Dobra vest je i da je upravo počeo novi način obračuna i naplate poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno onog poreza koji se plaća kod kupoprodaje polovnjaka. Više neće biti potrebno se u poresku upravu ide nekoliko puta sa velikom papirologijom, kao ni da se čeka nedeljama, prenosi agropress.org.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP