Glas Javnosti

Budzet "Pesme Evrovizije" premašen za 110.000 evra, tvrdi Klanšček

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako pišu Novosti, Upravni odbor RTS odbio je predlog Predraga Azdejkovića da glasa o smeni generalnog direktora Dragana Bujoševića.

Umesto toga, glavna tema sednice UO bio je izveštaj o poslovanju za prethodni period, koji je Bujošević podneo, kao i domaći izbor za "Pesmu Evrovizije", za koju je budžet, odobren u decembru, premašen za 110.000 evra - potvrdio je za Novosti Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora.

- Umesto 140.000 evra, koliko je odobreno krajem prošle godine, potrošeno je 250.000 - rekao je Klanšček za beogradski dnevni list, i dodao da je za dodatni trošak bila potrebna odluka generalnog direktora, ali, umesto toga, novac je prebačen na osnovu jednog običnog mejla.


Prema njegovim rečima, sporan je i ugovor sa produkcijskom kućom glumca Tihomira Stanića oko snimanja serije "Nobelovci", od osam epizoda, za koju je opredeljeno 1,799 miliona evra.

- To je neverovatnih 225.000 evra po epizodi. Namerno nisu zaokružili na 1,8 miliona evra, jer za sve ugovore od tog iznosa naviše potrebna je dozvola Upravnog odbora, a mi tu dozvolu ne bismo dali - istakao je Klanšček.

Pod lupom su i troškovi za snimanje šestog serijala "Radio Mileve", za koji je odvojeno 70.120 evra, što je enormno poskupljenje, kako kaže Klanšček, u odnosu na 2021, kada je serijal koštao 42.000 evra.


- Mi smo kao Upravni odbor obavezni da vršimo kontrolu finansijskog poslovanja, a ovakvo trošenje novca nije opravdano -
 konstatovao je predsednik UO.

Iako je prethodnih dana bilo reči da će UO raspravljati o smeni Dragana Bujoševića, ova tačka uopšte nije bila na dnevnom redu, a Klanšček je dodao i da ne misli da je trenutak da UO raspravlja o smeni generalnog direktora dok SBPOK ne završi predistražne radnje.

Glas javnosti/ Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR