Glas Javnosti

Bora Čorba će dobiti trg u rodnom Čačku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Legendarni srpski roker i frontmen „Riblje Čorbe“ Bora Đorđević uskoro će dobiti trg u rodnom Čačku U velikom parku, u naselju Vinara u kome se rodio i odrastao, mini scena na otvorenom, nosiće Borino ime.

Osim što se lično izjasnio da mu tako nešto imponuje, ideju su podržali brojni čačanski rokeri, a papirološku proceduru da se Bora ovekoveči, gradski službenici privode kraju.

"U centru grada, u velikom parku, tamo gde je sa svojim prijateljima započinjao svirke, jedan trg poneće njegovo ime. Tu je i mini scena, gde će mladi, još neafirmisani čačanski bendovi tokom leta moći da sviraju. Nas Čačanin i prijatelj Bora Đorđević svoj rodni grad proslavio je širom sveta. Građane ova odluka neće ništa koštati, jer nema promene podataka u ličnim dokumentima, u vidu promene adrese. To će se dogoditi veoma brzo, dok sve prođe kroz procedure gradskih službi. Sve nas posebno je ganula Borina rečenica prilikom njegovog skorašnjeg koncerta da će se u Čačak vratiti zauvek, na padine Jelice. I stihovi njegove nove pesme govore o tome, gde poručuje da se njegovo telo vrati u Srbiju, u Čačak, a srce da mu ostane u Sloveniji. Zato ce trg u parku poneti njegovo ime, da budućim generacijama bude u znanju da je jedan tako veliki muzičar svoju karijeru započeo baš na tom mestu", izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.


I sam Bora je kroz osmeh komentarisao ovu ideju, prilikom nedavno održanog koncerta u Čačku.
"To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove „Borino sokače“", rekao je tada roker.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR