Glas Javnosti

Riblja čorba je za samo jedno veče snimila svoj veliki HIT, a onda je gitarista osuđen na 15 dana ZATVORA (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Bend Riblja Čorba je za vreme formiranja brojao četiri člana: Bora Đorđević (vokal), Miša Aleksić (bas gitara), Rajko Kojić (gitara) i Miroslav Vicko Milatović (bubanj).

U ovakvom sastavu, pred publiku su prvi put izašli 26. avgusta 1978. , u Elemiru, u Vojvodini, nakon toga su svirali u Subotici i Sarajevu i velikom brzinom prikupili fanove.
Iste godine izdali su dva signla – „On i njegov BMW“ i "Lutka sa naslovne strane".

Nakon ova dva singla, grupi se priključuje još jedan gitarista - Momčilo Bajagić Bajaga.  U pojačanom sastavu, svirali su po Beogradu, Jarkovcu i Makedoniji. Iako su oduševili publiku na svakom nastupu, i uspešno izveli sve koncerte, finansijska situacija nije bila najbolja.

 
Na nekom od sledećih nastupa, bas gitarista je slomio nogu, tako što je u zanosu promašio binu, te je umesto njega svirao Miroslav Cvetković. u martu sledeće godine, izdaju još dva singla “ Valentino iz restorana“ i „Rokenrol za kućni savet“.
Kada su nakon svega desetak dana nastupali uživo, publika ih je iznenadila time što je već znala tekstove svih njihovih pesama napamet.

U tom periodu su Rajko i Bora otišli na služenje vojnog roka, pa su tek u julu 1980. godine, kada je Bora zbog primerenog ponašanja u vojsci dobio slobodan dan, i kada je Rajko pobegao iz sarajevske kasarne, bend za samo jedno veče uspeva da snimi pesmu NAZAD U VELIKI PRLJAVI GRAD.

Međutim, zbog bežanja je Rajko dobio kaznu od 15 dana zatvora, pogotovo zato što su u novimana njegovi nadređeni videli Rajkovu sliku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR