Glas Javnosti

BEZ ZAKAZIVANJA, UPUTA I KNJIŽICA: Psihosocijalna pomoć za decu, roditelje i nastavnike trajaće godinu dana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Deca, roditelji i nastavnici pogođeni nedavnim tragedijama od danas mogu da dobiju psihosocijalnu pomoć u prostorijama pozorišta Dadov u Beogradu.

Kako je izjavio psiholog iz Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Hana Korać, nisu potrebni ni zakazivanje, ni uput, ni zdravstvena knjižica.

„Ne sprovodi se medicinski tretman, to se radi u bolnicama. Ovde će se razgovarati sa kolegama koje imaju iskustva u radu i koji su efikasni.


Pružaće se podrška deci, nastavnicima i roditeljima kroz razgovor”, navela je Koraćeva.

Kako je istakla, ova ustanova će funkcionisati kontinuirano i preko leta i u narednih godinu dana, a ako je potrebno – i duže.

„Što se tiče dece koja su se vratila u školu, postoji mišljenje da treba da ostanu u zajednici. Deca su počela da stvaraju nova pravila, dodatno su se zbližili, počeli da budu tihi i obazrivi u prostoru zgrade gde se dogodio zločin. Oni su sami počeli da se organizuju, a naš posao, kroz psiho-socijalnu podršku, jeste da ih osnažimo i pružimo intenzivniju podršku onima kojima je to potrebno”, rekla je Hana Korać.


Kako je istakla, sredenjoročni plan jeste da podrška mora da ima kontinuitet od godinu dana i da podrazumeva i pomoć u sprovođenju školskih aktivnosti – kako do kraja ove školske godine, tako i od septembra.

Glas javnosti/T01S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR