Glas Javnosti

BEOGRADSKO TAKSI UDRUŽENJE TRAŽE POVEĆANJE CENE : Usluge da se povećaju za 30 odsto

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradsko udruženje nezavisnih taksista (BUNT- Sloga) zatražilo je od Sekretarijata za javni prevoz Beograda da dozvoli korekciju, veću cenu taksi usluga do 30 odsto, jer su, kako su naveli u saopštenju, cene goriva, amortizacije i održavanja vozila, poreza i ostalih dažbina, toliko porasli da dovode u pitanje opstanak taksi prevoza u Beogradu.

Ocenili su da bi se, prihvatanjem ove inicijative, delimično rešilo pitanje ekonomskog statusa taksista, ali i građana kao krajnjih korisnika usluga.

To udruženje zatražilo je i usklađivanje cena dva puta godišnje, i to svakog juna i decembra u tekućoj godini, po potrebi i češće, ukoliko dođe do većeg poskupljenja energenata.

Zahtevaju da se takav način korekcije cena verifikuje kroz član 31. gradske odluke o taksi prevozu u gradu Beogradu i bude obavezujući bez prethodno potrebne inicijative bilo kog pojedinca ili organizacije.

Naveli su da su 18. oktobra uputili dopis Gradskoj upravi grada Beograda -Sekretarijatu za saobraćaj, sa zahtevom za sastanak sa sekretarom Predragom Lukićem na kojem bi mu ponudili svoja viđenja, predloge i rešenja, u cilju što boljeg regulisanja taksi prevoza u Beogradu piše Fonet


„Očekujemo sastanak sa Lukićem, na kome bi mu izneli ključne probleme, od utvrđivanja broja vozila i vozača i njihovog usklađivanja sa studijom i gradskom odlukom u pogledu dozvoljenog broja taksi vozila na ulicama Beograda, do sankcionisanja nelegalnog prevoza putnika u javnom saobraćaju na svim nivoima, uključujući aplikacije, linijske taksije, sajtove i agencije“, izjavio je Žarko Popov iz udruženja BUNT – Sloga.

Udruženje BUNT – Sloga podsetilo je da je ove godine pristupilo Udruženim sindikatima Srbije Sloga, i da postoji od 2019. godine, kada su održali prvi protest i sa oko 400 vozila blokirali saobraćaj na Slaviji i okolnim ulicama, nezadovoljni radom Komunalne milicije i primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR