Glas Javnosti

Taksisti traže da njihove usluge poskupe

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Telegraf Biznis je imao uvidi u dopis koji je poslat na adresu Grada Beograda - kako navode taksisti, nemoguće je poslovati uz ovoliki skok cena goriva i pratećih troškova

Taksi prevoz u Beogradu mogao bi da poskupi i do 25 odsto, saznaje Telegraf Biznis.

Naime, Strukovno udruženja taksi preduzetnika SITAB uputilo je zahtev Gradu Beogradu zahtev za uvećanje cena, a zbog skoka troškova.

Kako saznajemo, taksisti traže da start ubuduće iznosi 300 dinara, prva tarifa 100 dinara po kilometru, a druga odnosno treća 130 i 200 dinara.


Sat čekanja bi u tom slučaju koštao 1.000 dinara.

Telegraf Biznis je imao uvidi u dopis koji je poslat na adresu Grada Beograda, a u kojem se između ostalog navodi obrazloženje za ovaj zahtev.

U njemu, između ostalog piše, da je cena goriva, održavanja vozila i svih troškova cene obavljanja taksi prevoza znatno uvećana u proteklom periodu. Zbog toga, ističu, nemoguće je poslovati sa trenutnim cenama taksi prevoza.

Traže i veći nadzor vozila na ulicama

SITAB traži i uvođenje privremenog nadzora nad organima grada u kontroli taksi prevoza.

"Nezadovoljni smo sve većim brojem vozila i lica koja u suprotnosti sa zakonom vrše prevoz", kažu oni.

Navode i da komunalna milicija nema ovlašćenja da kontroliše taksi prevoz od nedavno i da subzija nezkanoti taksi prevoz, zbog čega traže izeštaj inspekcije.


"Suprotno zdravom razumu, i postojećim zakonskim odredbama, vozači "Kar go", ili sada Mr, D. bez ikakve kontrole nesanksionisano i slobodno obavljaju delatnost oju nemaju zakonsko pravo da obavljaju. Zahtevamo a se svi gradski nadležni organi uključeu rad i da se suzbije siva ekonomija i da se pomogne uređenje taksi delatnosti u korist naših sugrađana, posetilaca grada Beograda i taksi preduzetnika", navodi se u dopisu.

Očekuju hitan sastanak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR