Glas Javnosti

ASTRA zahteva od nadležnih: Vijetnamcima iz Linglonga HITNO omogućiti LEČENJE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Organizacija za borbu protiv trgovine ljudima ASTRA iz Beograda poslala je nadležnim institucijama zahtev za hitno pružanje medicinske pomoći i zdravstvene zaštite vijetnamskim radnicima angažovanim na izgradnji fabrike guma u Zrenjaninu kineskog Linglonga, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar "Voice".

U zahtevu navode da su radnici "ograničene slobode kretanja, pod prismotrom kineskih menadžera i privatnog obezbeđenja", da su "bez mogućnosti da komuniciraju sa aktivistima i ostalim građanima", da pojedini radnici "imaju povrede nogu i otežano hodaju" i da je "većina radnika bez odgovarajuće zaštitne opreme".

Potvrđuju i da znaju za slučajeve kada je proteklog vikenda tražena intervencija lekara, objavljeno je na sajtu voice.org.rs.

Evropski parlament je danas usvojio rezoluciju kojom od vlasti u Srbiji traži preduzimanje mera zbog informacija o prisilnom radu u fabrici Linglong i izražava "duboku zabrinutost" zbog sumnji o postojanju prinudnog rada, kršenja ljudskih prava i trgovine ljudima u vezi sa oko 500 Vijetnamaca uposlenih na izgradnji fabrike. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP