Glas Javnosti

APELACIONI SUD DONEO ODLUKU : Šariću umanjena kazna

Društvo
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je prvostepenu presudu Darku Šariću za trgovinu drogom sa 15 na 14 godina.

Tokom 2008. godine na teritoriji Srbije, više zamalja bivše SFRJ, zapadne Evrope i Južne Amerike, Darko Šarić i Goran Soković sa sada pokojnim Draganom Dudićem, oformili grupu koja je delovala do 15. oktobra 2009. godine i bavila se trgovinom kokaina iz južne Amerike.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon održanog pretresa i većanja i glasanja, 16. maja 2022. donelo je tu odluku, a Gorana Sokovića, osuđenog u ovom slučaju, osudilo je na istu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina.

Takođe, Apelacioni sud smanjio je kaznu Željku Vujanoviću sa 14 na 13 godina, Marku Pandrcu sa 13,5 na 11,5, Nenadu Novakoviću i Bošku Nediću sa 13 na kazne zatvora u trajanju od po 11 godina i 6 meseci.

Nikola Dimitrijević bio je osuđen prvostepeno na 13 godina, i njemu je smanjena kazna na 10 godina i šest meseci piše N1


Apelacioni sud je Petra Obradovića (prvostepena 12 godina), Nebojšu Sretenovića (prvostepena 10,5 godina) i Mihajla Đokovića (prvostepena 10,5) osudio na kazne zatvora u trajanju od po 9 godina i šest meseci, Miloša Cajića (prvostepena 11,5 godina) i Rodoljuba Radulovića (prvostepena 11 godina) osudilo na kazne zatvora u trajanju od po devet godina, Borislava Tunjića i Živka Sibinskog osudilo na kazne zatvora u trajanju od po 8 godina i šest meseci.

Svedoka saradnika Radana Adamovića veće je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci (u koju je uračunata ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora), svedoka saradnika Draška Vukovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci (prvostepena je bila osam) i svedoka saradnika Nebojšu Joksovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci.

Prema Darku Tošiću odbijena je optužba da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tako da je Tošić oslobođen od optužbe da je na teritoriji Brazila, Argentine i Urugvaja tokom 2009. godine izvršio krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga. Prvostepenom

U preostalom, nepreinačenom, delu prvostepena presuda je potvrđena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR