Glas Javnosti

Advokat Rodoljub Šabić ocenio da Vlada Srbije mora da reaguje povodom situacije u klinici "Laza Lazarević"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je da Vlada Srbije mora da reaguje povodom situacije u Klinici za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević" i da donese odluku o tome da li će sadašnja direktorka ostati na ovoj funkciji, ili će biti smenjena.

On je istakao da "psihijatrijsku kliniku Laza Lazarević pretvaraju u ludnicu".

Prema njegovim rečima, situacija u ovoj ustanovi je jedinstvena i ocenjuje da je u „uporednoj praksi nemoguće naći sličan primer“.


Podseća da je nakon toga Vlada Srbije reagovala, da je izvršena inspekcija, kao i da je nadležna ministarka preoporučila smenu direktorke.

„To i potvrđuje navode štrajkača da je najodgovornija za situaciju u ovoj kući – direktorka. Međutim, čini mi se skoro pola godine Vlada Srbije gura problem pod tepih, jer ga uopšte ne razmatra. Najstrašnije je što je neformalno objašnjenje da koalicioni partneri u vlasti ne mogu da se dogovore oko kadrovskog rešenja. Pazite, vi imate situaciju u kojoj je par stotina ljudi koji tamo rade i par stotina pacijenata potpuno podređeno političkim interesima“, ukazao je Šabić.


On je naveo da se radi o „potpuno neprincipijelnom prepucavanju“ stranaka na vlasti.

„To je šokantno. Jasno je da Vlada Srbije mora da preseče. Ako sme da kaže da je direktorka u pravu, iako je resorna ministarka rekla da je smene, neka to kaže. Ali – mora nešto da preduzme“, zaključio je Šabić.

Glas javnosti/N1info

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR