Glas Javnosti

A GDE JE LOVA? Kome će biti uplaćeno obećanih milion evra za plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru, fudbalska reprezentacija Srbije obećala je da će premiju od milion evra uplatiti za "lečenje dece" - kome će ta suma otići?

Golom Portugalu u 90. minutu Aleksandar Mitrović Srbiji je doneo plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali bi taj gol nekome mogao da donese daleko više - čitav život.

Usred svega toga, reprezentativci Srbije su u trileru koji će se prepričavati decenijama savladali Portugal, za šta im je prethodno predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao nagradu od milion evra iz državnog budžeta.

Pojavila se nezvanična informacija da će ta suma biti usmerena za "lečenje dece", ali još uvek nema potvrde ove informacije i za sada nije poznato kome će tačno taj novac otići.

"Kontaktirali su nas neki roditelji bolesne dece, pitaju da li bi taj novac mogao da bude za njih", kažu kratko za BBC iz Fondacije "Budi human", koja godinama prikuplja novac za bolesne.

Iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je reprezentativcima obećao premiju od milion evra ukoliko pobede, kažu za BBC na srpskom da je novac u utorak uplaćen na račun Fudbalskog saveza Srbije.

BBC novinari su kontaktirali FSS sa pitanjem kome su fudbaleri opredelili milion evra, ali do objavljivanja teksta odgovor nije stigao.

Iz fondacija "Budi human" i "Podrži život", kao i Svratišta za decu ulice, navode da im do sada nikakav novac nije uplaćen, a nemaju informaciju ni da li će se to uskoro dogoditi.

"Što znate vi, to znamo i mi, niko nam se još nije obratio", kažu iz "Budi human".

Ministarstvo zdravlja do trenutka objavljivanja teksta nije odgovorilo na pitanja da li imaju informacije kome je uplaćeno milion evra.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR