Glas Javnosti

Vučić: Fudbaleri pokazali koliko srce imaju odlukom da novac poklone deci! A mogli su da ga potroše i u kafani

Politika
Autor: Glas javnosti

Država će izdvojiti 10 miliona evra iz budžetskih rezervi za podršku odbojkaškim, rukometnim i vaterpolo klubovima prve i druge lige i za muškarce i za žene, najavio je predsednik Srbije Aleksandr Vučić.

On je u emisiji "Ćirilica" televizije Hepi rekao kako je posao države da stvori uslove, infrastrukturu i da podstiče razvoj sporta.

Vučić je naglasio da će za gradnju stadiona u Zaječaru, Leskovcu i Loznici biti obezbeđeno ukupno 85 miliona evra, da gradnja nacionalnog stadiona „između Surčina i Beograda“ kreće krajem godine, a sledi gradnja stadiona i u Vranju i Kraljevu, prenosi Fonet.

„U toku je gradnja velikog centra za borilačke veštine u Košutnjaku, nacionalna odbojkaška akademija, gradimo sportsku infrastrukturu koje su neke zemlje Evrope izgradile, a mi nismo. Gradimo i streljanu i očekujemo više medalja (sa olimpijade) iz Pariza za tri godine“, rekao je Vučić.
On je rekao kako ga ne interesuje da li će ta ulaganja, uključujući i gradnju nacionalnog stadiona, biti izložena kritikama, jer se istovremeno grade i opremaju i bolnice.

Ako gradimo bolnice, a što da ne gradimo i stadione, upitao je Vučić, tvrdeći da će gradnja stadiona stvoriti i mnoge druge mogućnosti.

On je, komentarišući pobedu fudbalske reprezentacije Srbije protiv Portugalije i direktan plasman na Svetsko prvenstvu u Kataru, rekao kako „ne želi da se kiti tuđim perjem“ i da su „momci pošteno zaradili“ nagradu države, ali i pokazali „koliko srce imaju“ odlukom da novac poklone u humanitarne svrhe za lečenje bolesne dece.

„To je novac koji je njima pripao, a mogli su da ga potroše i u kafani“, rekao je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR