Glas Javnosti

NEMA MILOSTI! Licencu gubi 15 LEKARA jer su kovid lečili IVERMEKTINOM!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nije mnogo vrmena prošlo od kada je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio obračun sa onim lekarima koji su članovi vajber grupe Ivermektin. Lekari iz Beograda i Niša našli su se prvi na udaru zdravstvene inspekcije.

Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti pokrenula je postupak pred Sudom časti, protiv lekara za koje postoji osnovana sumnja da su savetovali i lečili pacijente od kovid-19 infekcije lekom "ivermektin".

Među administratorima vajber grupe "LRNE - Ivermektin preporuke", u kojoj se promoviše korišćenje antiparazitskog leka “ivermektin”, našla su se imena lekara iz Beograda i Niša. Među njima su, pored ostalih, lekari Medicinskog fakulteta u Beogradu i Nišu - prof. dr Valentina Arsić Arsenijević i prof. dr Bojko Bjelaković.

Čak 15 lekara mogu izgubiti licencu.

Trenutne aktivnosti koje se sprovode u cilju formiranja slučaja vezanog za Viber grupu u kojoj se promoviše upotreba leka Ivermektin, odnose se na utvrđivanje identiteta lica, kao i činjenice da li su u pitanju lekari, odnosno da li su u pitanju članovi Lekarske komore Srbije. Lekari koji su članovi Lekarske komore Srbije, moći će da odgovaraju pred Sudom časti i Etičkim odborom, a ostali će biti u nadležnosti drugih organa Republike Srbije. Kroz saradnju sa zdravstvenom inspekcijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, Lekarska komora Srbije će preduzeti sve dalje potrebne aktivnosti. Lekarska komora Srbije apeluje na građane da zdravstvene usluge i savete traže isključivo u registrovanim državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama - saopšteno je ranije iz Lekarske komore Srbije.

Zakon o zdravstvenoj zaštiti propisuje da je "zabranjeno pružanje zdravstvene zaštite od strane zdravstvenog radnika van zdravstvene ustanove, odnosno privatne prakse" (Zakon o zdravstvenoj zaštiti, "Sl. glasnik RS", br 25/2019, stav 2. člana 160).

Zakon predviđa dalje da "ako zdravstveni radnik postupi u suprotnosti sa stavom 2. ovog člana, nadležna komora zdravstvenih radnika zdravstvenom radniku oduzima licencu, u skladu sa zakonom".

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Ja.. u 06.11.2021 02:46:00 h
     0 

Pitam se, pitam se... koliko je ovom zabranjenom leku sličan rajfazermectin koji se ovih dana pojavljuje, i koji će sasvim sigurno dobiti svu podršku sorošoidnih medija, verovatno je isto tako dobar, sa istim sastojcima, ALI 700X SKUPLJI, ali možda ima i neki dodatni sastojak .. uglavnom ja ću ga izbeći, jer od te kompanije ni orah iz ruke...

od Zoran u 05.11.2021 20:29:51 h
     0 

Dobili ste novi sajt,. al mora da budete na liniji.