Glas Javnosti

U ZNAK ZAHVALBNOSTI ZA LJUBAV I BORBU: Čuveni dizajner napravio poster Nine, novosadske devojčice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zoran Kardula, čuveni makedonski grafički dizajner i ilustrator, objavio je poster Nine Ninković, devojčice iz Novog Sada koja je prodavala krofne kako bi skupila pare za lečenje oca.

„Morao sam da joj napravim plakat u znak zahvalnosti za ljubav i borbu da prikupi novac za lečenje njenog oca“, napisao je Kardula na Tviteru uz objavu.

On je takođe zamolio nekog iz Novog Sada da odštampa poster i preda ga Nini.

 Kako je dodao u kasnijem komentaru, poster je poslat i biće uskoro predat devojčici.


Podsetimo, Nina je u utorak, 27. juna, prodavala krofne na Trgu slobode uz pomoć solidarnih Novosađana i organizacije „Kreni promeni“. Za nekoliko sati prikupljeno je 1,5 miliona dinara.

To je dovoljno za pregled u Moskvi, gde će se utvrditi u kakvom je stanju Zoran Ninković i koliko je novca potrebno za lečenje.

Prikupljanje novca se nastavlja, pa možete da pomognete uplatom na dinarski račun 160-600000173151063 ili devizni RS35160600000173153003 – Zoran Ninković, Veternik, ulica Atar 29e.

Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen.

Novac je potreban za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.




Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR