Glas Javnosti

SRAMOTA, VLAST UDARILA PO NEMOĆNOM SESTRINSTVU: Otimanje crkvene imovine sestrinstva Manastira Svete Petke u Izvoru - Paraćin

Društvo
Autor: Glas javnosti

Manastir Svete Petke u Izvoru kod Paraćina, svedoči o dešavanu brojnih čuda. Sestrinstvo manastira godinama brine o ženskoj deci ometenoj u razvoju, te je to jedini manastir u Srbiji koji pod svojim okriljem ima Dom za ometene u razvoju pa ga to čini jedinstvenim manastirom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i po tome je prepoznatljiv.

Sestrinstvo Manastira Svete Petke u Izvoru kod Paraćina bori se s iskušenjima, gde im preti otimanje crkvene imovine, i to ni od kog drugog nego od opštine Paraćin i Centra za socijalni rad iz Paraćina.

U porti manastira, tačnije na crkvenom imanju nalazi se izvor vode. Voda se nesmetano eksploatiše već 50-60 godina, i to za dva grada Paraćin i Ćupriju. 


Pomenutom manastiru preti oduzimanje imanja zajedno sa izvorom vode, za koje se verovatno planira da se prodaju stranim firmama ili pojedincima kako to u našoj zemlji već biva.

Pre desetak godina mafija se okomila na ovaj manastir pa su rešili da otmu izvor vode sestrinstu manastira, a sada se u ovo nedelo umešala i opština Paraćin te traže zemljište na kojem se nalazi izvor vode.

Da zlo bude još veće, Centar za Socijalni rad u Paraćinu na čelu s direktorkom Biljanom Stojanović (koja permanentno uništava i muči monahinje i celokupno sestrinstvo) želi da otme zemljište manastira na kome se nalazi Dom za ometene u razvoju.

U Manastiru se nalazi više od 85 ženske dece ometene u razvoju, ali i starijih žena do 70 godina, o kojima brine osam monahinja od kojih su tri starije, imaju preko 80 godina.


Da stvar bude još tragičnija, Socijalna služba iz Paraćina je pre godinu dana manastiru ukinula novac te su štićenice doma ostale bez prihoda, ne primaju naknadu za negu i pomoć, tako da nije blagočestivih monahinja i donacija vernika i dobrotvora štićenice Doma bi ostale gladne. 

Sestrinstvo manastira pisalo je Ministarstvu, ali su na njihovu molbu svi ostali nemi.

Da li smo kao narod i nacija toliko posrnuli da smo se drznuli da dignrmo ruku na Tvorca, da se okrenemo protiv Gospoda, pa da se posle pitamo zašto nam se dešavaju loše stvari kao narodu i gde grešimo.

Pretpostavljamo da službenici opštine Paraćin i Centra za socijalni rad iz Paraćina znaju kakve posledice snose oni koji se drznu da otimaju Svetinje, u ovom slučaju crkvene imovine Matastira Svete Petke.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR