Glas Javnosti

POTRESNA PRIČA KOJA SE NE SME ZABORAVITI: Nepokretnu Maricu su "ovk" teroristi silovali pred majkom, pa je zaklali!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Marica Mirić bila je srpska devojka koju su teroristi OVK silovali, a onda i ubili.

Nakon povlačenja srpske vojske s Kosova i Metohije, pod patronatom NATO snaga, ovk esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva.

Porodica Mirić je bila domaćinska i ugledna. Imali su tri kuće, zemlju, svi su bili radni i vredni, sinovi posebno.

Jedina ćerka, njihova mezimica Marica, bila je paralizovana.

Bila je odličan student ekonomije iz sela Belo Polje kraj Peći.

Majka je brinula o njoj. 1999. godine nakon povlačenja naše vojske i policije iz ovih predela, ona nije htela da ode odatle. U kuću su upali pripadnici zločinačke OVK. Bolesnu Maricu su ovk teroristi pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.



“Majka je nekako uspela da se oslobodi i dođe do Pećke patrijaršije da obavesti sveštenstvo šta se desilo. U tom momentu u manastiru je bio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović. Čuvši šta se desilo Amfilohije je obavestio KFOR sa čijim pripadnicima je krenuo put Belog Polja”.

“Selo je već bilo skoro pa spaljeno i on je prvi ušao u kuću porodice Mirić. Videvši Maricu koja je i dalje onako gola i zaklana ležala na krevetu, uzeo je čaršav i prekrio je uz reči "mučenica Božija."


Pošto u tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR