Glas Javnosti

"SOKO“ PAO, "SOKO“ PAO: Brzi voz se pokvario na Prokopu, nastao haos

Društvo
Autor: Glas javnosti

Železnički ponos Srbije je stao posle samo 21 dana! Čuveni brzi voz „Soko“, koji juri 200 kilometara na sat je stao na stanici Beograd Centra, odnosno na Prokopu!

Kako za „Glas“ objašnjavaju putnici najčuvenije brzog voza na Balkanu u subotu prepodne se pokvario elektromotorni dabl-deker KISS 200, švajcarskog proizvođača „Štadler“. Kompozicija je stala neposredno pre polaska za Novi Sad nakon čega je nastao haos na Prokopu. Svih 350 putnika, koji su nedelju dana unazad kupili kartu po promo ceni od 600 dinara nisu mogli da se ukrcaju.



- Kvar je odmah prijavljen i nadležni iz „Železnica“ su odmah reagovali. Radnici na Prokopu pokušali su 350 putnika da preusmere i ukrcaju na druge vozove, naravno starije i sporije, ali niko nije hteo da uđe u njih jer su svi želeli u „Soko“. Posle nekoliko sati, ipak, kvar je otklonjen i voz je krenuo za Novi Sad – objašnjava sagovornik „Glasa“ i dodaje da se potom saobraćaj odvijao bez problemauz zakazani red vožnje.



„Soko“ do Novog Sada, rekonstuisanom deonicom u okviru međunarodne pruge Beograd – Budimpešta, saobraća 33 minuta i to od 19. marta. Za vožnju vlada veliko interesovanje putnika i karte se kupuju i po dve nedelje unapred. Trenutno važe promo cene karata od 300 dinara u jednom pravcu. Akcija je do 30. aprila ove godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR