Glas Javnosti

KOVID PROPUSNICE OSTAJU! Šta su preporuke medicinskog dela štaba za raspust uoči sednice Kriznog štaba

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović kaže da će se na današnjoj sednici razmatrati trenutna epidemijska situacija koja, ističe, zahteva ozbiljan pristup.

Ona je za RTS izjavila da su  pokazatelji u odnosu na broj novoobolelih  nešto bolji, ali kada je u pitanju broj osoba koje su na bolničkom lečenju on je i dalje veliki.

Dodala je da će se na sednici razmatrati i pomeranje raspusta.

"Raspust i neodlazak u školu ne znači da neće biti komunikacije među decom u prostorijama koje nisu škola. Ključno i sasvim sigurno u ovom trenutku je da ne postoje epidemijski razlozi da se raspust pomera, ali će ta opcija biti razmatrana jer ulazimo u period godine kada je puno proslava, period slava, i katoličkog Božića, novogodišnjih praznika i dolazaka naših ljudi, tj. većeg broja osoba u međunarodnom saobraćaju", kaže Jovanović.

Prema njenim rečima, tema sednice biće i novi soj korona virusa - omikron. Napominje da do sada u Srbiji nije registrovan nijedan slučaj oboljevanja od ovog soja, kao što nije bilo ni slučajeva zaražavanja delta plus sojem.

Upitana da li će se važenje kovid propusnica produžiti i proširiti na druge objekte, direktorka "Batuta" je rekla da o tome u ovom trenutku ne može da govori, ali da su kovid propusnice svakako dale rezultate i da će ta mera ostati, makar u ovakvom obliku.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR