Glas Javnosti

Željko Ivanović i Milo Đukanović dogovorili manjinsku Vladu: DPS se vraća u igru da pogura URU

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Vlasnik Vijesti Željko Ivanović sastao se sa Milom Đukanovićem, piše Borba.me.

Tema četvoročasovnog razgovora ove dvojice osvjedočenih srbofoba jeste budući politički aranžman Prve i Druge porodice, odnosno, njihovih političkih projekata DPS-a i URE.

- Halapljivi vlasnici “Vijesti” su spremni da puste niz vodu Zdravka Krivokapića, iako im je isti predao gotovo sve poluge moći u državi - prenosi ovaj list.

Međutim, Druga familija očigledno smatra da sa svojih 5 odsto podrške zaslužuje i više od toga pa je stupila u pregovore sa Milom Đukanovićem, svjesna da će im propadajući DPS u potpunosti izaći u susret  samo da ne dozvoli DF-u i Demokratama učešće u novoj Vladi Crne Gore.

Ivanović i Đukanović su se načelno dogovorili da se formira manjinska Vlada URE, SDP-a, SD-a i manjinskih partija koju će DPS podržavati u Skupštini Crne Gore. Za premijera bi bio izabran Dritan Abazović kojeg je Milo svojevremeno u Skupštini nazivao bitangom, a njegovi partijski poslušnici mjesecima nakon izbora 30. avgusta izdajnikom, kvislingom i saradnikom BIA-e.

Zanimljivo, da bi u toj Vladi svoje pozicije zadržala dva Zdravkova pretorijanca Milojko Spajić i Jakov Milatović koji očito uživaju podršku Zapada iz kojeg su po zadatku poslati poput misionara u Crnu Goru. Ne treba zaboraviti da je ovaj dvojac svoju medijsku promociju doživio upravo na Televiziji Vijesti.

Takođe, Ivanović je tražio da obavi poseban razgovor sa svojim omiljenim DPS-ovcem Duškom Markovićem, ali za to od Đukanovića niej dobio zeleno svijetlo.

U Željkovoj i Milovoj raspodjeli karata (funkcija) najgore je prošao aktuelni premijer Zdravko Krivokapić čiji je rok trajanja polako ali sigurno istekao, čega je i on sve svjesniji.
Iako je mjesecima svoju političku reputaciju gradio na tezi da DPS i DF žele da sruše njegovu Vladu, realnost će ga surovo demantovati, jer će njegovu Vladu će sa DPS-om i njegovim satelitima srušiti upravo drugomalijaški politički patent URA kojoj je prepustio da vodi konce igre u državi. A šta tek reći o licemjerstvu URE čiji je visoki funkcioner Goran Đurović u nedelju opet poistovjetio DPS i DF.

Ovaj prekjučerašnji načelni dogovor Ivanovića i Đukanovića je posledica neuspjelog državnog udara i ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra.

Sada je više nego jasno da su DPS i URA tada pokušali da preuzmu vlast u Crnoj Gori, ali im je plan propao, a da li će i na popravnom ispitu opet pasti, vrijeme će pokazati.

Ivanović nakon prebijanja 2007. godine: Ovo je čestitka Vijestima od Mila Đukanovića i njegove familije!

Podsjetićemo se samo šta je Željko Ivanović izjavio dan nakon što je brutalno prebijen prvog dana septembra 2007. godine:

-Pored brojnih čestitki koje Vijestima dolaze od ljudi s imenom i prezimenom i instuticija, ovo je čestitka od onih koji nemaju ni ime ni prezime, ni obraz. To je čestitka od onih koji vladaju Crnom Gorom, a to je Milo Đukanović i njegova familija, bilo biološka ili kriminalna- rekao je Ivanović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR