Glas Javnosti

MILO SE VRAĆA NA VLAST!? Tajnim pregovorima Demokratski front, DRITAN i BEČIĆ u dogovoru sa MILAČIĆEM dovode ĐUKANOVIĆA?

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazovića, zajedno sa predsednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i predsednikom stranke Prava Crna Gora, Markom Milačićem, uveliko kuje planove kako bi u skorije vreme bila formirana nova vlada Crne Gore u kojoj bi ulogu imalo i "zdravo krilo" DPS-a, čime bi Milo Đukanović ponovo preuzeo konce u zemlji, saznaje Glas javnosti.

Jedva godinu dana nakon formiranja vlade Crne Gore koja prvi put posle dve decenije u svom sastavu nije imala i DPS Mila Đukanovića, situacija bi uskoro mogla da se promeni nakon rekonstruisanja sadašnje vlasti u pokušaju pronalaska rešenja za izlazak iz trenutne parlamentarne krize.

Glas javnosti, prema rečima svog izvora bliskog liderima parlamentarne većine, došao je do informacije da su u toku intenzivni razgovori između Abazovića, Bečića i Milačića koji bi sasvim izvesno mogli da vode povratku, kako je rečeno "zdravog krila" DPS-a u vlas Crne Gore, čime bi na mala vrata Milo Đukanović ponovo preuzeo kompletnu vlast u toj zemlji.

Razgovori su vođeni u nekoliko odvojenih sustreta u, kako saznaje Glas, četiri Podgorička restorana, a njihov koordinator bio je upravo Marko Milačić.

Jedan od lidera DF Milan Knežević je optužio je ranije Abazovića da sa Demokratskom partijom socijalista dogovara formiranje manjinske vlade u kojoj bi on bio premijer, što su iz URA demantovali.

Podsetimo, od 41 poslanika parlamentarne većine, 38 je bilo saglasno da Vlada treba da bude rekonstruisana ulaskom političara, uključujući i DF, dok su tri poslanika URA-e insistirali na aktuelnom ekspertskom konceptu.

Vlada je, naime, formirana kao ekspertska, bez političara izuzev potpredsednika Vlade Abazovića.

Iz DF-a su 1. novembra saopštili da je rekonstrukcija Vlade Crne Gore za njih mrtav politički proces i da oni više neće učestvovati u pregovorima o tome.

Najverovatniji razlog ovome svakako leži u činjenici da poslanici i članovi Demokratskog fronta nisu dobili nijedno ministarsko mesto u vladi Zdravka Krivokapića, zbog čega je proradila i njihova "stranačka sujeta", smatrajući da je njihovo mesto upravo tamo.

Ovo se međutim nije desilo, a lideri DF-a već celu godinu posmatraju popunjene ministarske fotelje, ali bez svog imena na njima.

Razgovori o razrešenju krize vlasti traju od početka septembra i do sada je održan samo jedan krug pregovora. Drugi, koji je bio najavljen za 10. oktobar, nije održan.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR