Glas Javnosti

DVA LETA SEDMIČNO NISU DOVOLJNA: Apel da se uvede svakodnevni let Banjaluka-Beograd

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Lider Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak predložio je uvođenje svakodnevnog leta na relaciji Banjaluka-Beograd, što bi doprinelo integraciji stanovništva, ali i dodatno približilo Srpsku svetskim destinacijama.

Selak je ukazao da na ovoj relaciji trenutno postoje dva leta sedmično, što je nedovoljno, te apelovao na Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Aerodrom Banjaluka da uspostave svakodnevnu avio-liniju.
- Uvođenje dodatnih letova pozitivno će uticati na održavanje i produbljivanje veza našeg naroda, ali i na uvećanje ekonomske saradnje i rast privrede Republike Srpske. Povezivanje Banjaluke i Beograda u svakom smislu reči je od krucijalne važnosti za naš narod i budućnost Srpske i Srbije - poručio je Selak.

Selak je istakao da let Banjaluka-Beograd mora biti pristupačan svim građanima, saopšteno je iz SPS-a.
- Zarad viših nacionalnih ciljeva, cene karata na ovoj relaciji bi trebale biti formirane po modelu lou kost kompanija, kako bi svako mogao koristiti avio saobraćaj - naglasio je lider SPS-a.
Selak je pozdravio nedavnu odluku Aerodroma Mostar i kompanije Air Serbia koji su najavili uvođenje letova na relaciji Beograd-Mostar 3 puta sedmično.


Glas javnosti/ N02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR