Glas Javnosti

AMERIČKI DIPLOMATA: Preletanje NATO aviona iznad RS je otvorena pretnja i pokazatelj sile

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Zapadni političari odavno gledaju Srbe kao zgodno ranjivu zamenu za svoje antiruske opsesije, rekao je Džejms Džatras

Preleti aviona NATO-a iznad Republike Srpske na obeležavanju Dana Republike su otvorena pretnja upotrebom sile ukoliko pritisci sa Zapada rezultiraju nasiljem, izjavio je ugledni politički analitičar i bivši američki diplomata Džejms Džatras.

On je rekao da zapadni političari odavno gledaju Srbe kao "zgodno ranjivu zamenu za svoje antiruske opsesije", te da je cilj preleta aviona da se zastraše Republika Srpska i predsednik Srpske Milorad Dodik.


"Nema sumnje da su trenutne rastuće tenzije u BiH, koje zapadne vlade i mediji lažno pripisuju navodnim pokušajima predsednika Dodika da podriva Dejtonski mirovni sporazum, zapravo rezultat napora Globalnog američkog carstva da centralizuje BiH pod muslimanskom kontrolom. To je pokušaj da se odgurnu na ono što vide kao odgovarajuću tačku pritiska", naveo je Džatras za Srnu.

Džatras je izrazio uverenje da će Dodik i srpski narod u Republici Srpskoj nastaviti da se odupiru takvim pritiscima na čvrst, ali pravedan način.

Američki vojni avion tanker nadletao je u ponedeljak, 8. januara, uoči obeležavanja Dana Republike Srpske, područje u blizini Banjaluke. Iz Ambasade SAD je saopšteno da je održana bilateralna kopneno-vazdušna vežba JTAK timova iz sastava Specijalnih snaga Vojske SAD i Oružanih snaga BiH na području Tuzle i Brčkog u poslepodnevnim časovima.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR