Glas Javnosti

SAVETI KAKO POSTATI PROFESIONALNI GEJMER i od toga ZARADITI BRDO NOVCA!


Autor: Glas javnosti

Sve popularnije i skoro najplaćenije zanimanje na svetu je gejmer. Pored toga što je veoma zabavno može doneti i mnogo novca.

Ukoliko želite da se profesionalno bavite gejmingom, onda bi trebalo da se  prema igranju igrica odnosite kao prema pravom poslu. 

Gejming je postao ozbiljna industrija u koju se ulaže dosta novca, iako možda na prvi pogled tako ne deluje. Profesionalni igrači se nadmeću širom sveta za vredne novčane nagrade.

Pre nego što počnete, potrebno je da napravite istraživanje svih žanrova i konzola i uvidite gde biste se vi najbolje uklopili i šta je vama najpogodnije za rad.

Kako se pripremiti za gejming?

Prvenstveno, potrebna vam je neophodna oprema. Dobra konzola, miš, kontroleri, tastatura, slušalice i sve ono što jednom gejmeru treba. Najpre vam je potreban dobar kontroler, za kompjuter ili kozolu. Pomoću njega ćete uspeti na najbolji način da upravljate likom.
Ukoliko igrate na kompjuteru, biće vam potreban kvalitetan jastučić za zglob, jer će on značajno umanjiti iritaciju i žuljanje. Osim jastučića, neophodna vam je i dobra podloga. Tako ćete izbeći skakanje miša po ekranu i obezbediće bolje kretanje.

 

Zatim uradite istraživanje, proučite kulturu gejming zajednice. Gejmeri imaju svoj specifičan jezik, humor i sleng. Ukoliko igrate već neko vreme, sigurno vam je to već poznato. Ipak, izdvojte vreme za istraživanje na forumima. Ukoliko naiđete na nepoznate izraze, guglajte, analizirajte u kojim se situacijama koriste. Kao i u drugim situacijama, i ovde vredi pravilo da ne koristite reči i izraze čije značenje vam nije poznato u potpunosti.

 

Kako postati jedan od njih?

Kada pronađete igricu koja vam leži, vežbajte je, a zatim se takmičite što više da biste stekli reputaciju. Analizirajte protivnike, učite da pobeđujete, ali naučite i da izgubite. Događaće se da izgubite, ali to je samo još jedan način da naučite nove stvari. Ako pritom poraz podnesete dostojanstveno, istovremeno usavršavajući svoje igračke sposobnosti, steći ćete reputaciju i timskog igrača i vrhunskog gejmera.

Kroz vreme, kada steknete takvu reputaciju, potrebno je da pronađete tim. Zapravo, kada ste baš dobri u onome što radite, tim će verovatno pronaći vas.

Počnite da se takmičite!

Neka za početak to budu manji turniri. Proverite svoje veštine na što je moguće više takmičenja. Čak i ako se ne nudi novčana nagrada, nek vam motiv budu reputacija i iskustvo. Tako ćete stići do profesionalnih takmičenja gde ćete osvajati novac. Pored turnira, da biste bili profi gejmer, pronađite i sponzora. Takmičenja podrazumevaju vrhunsku opremu, povremeno i putovanja, za šta vam je potreban sponzor koji će uložiti u vaše veštine.

 NE PROPUSTITE

 

(Glas javnosti/Blog av market)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR