Glas Javnosti

Ova igrica je oborila sve rekorde, igrana je duže nego što čovečanstvo postoji!


Autor: Glas javnosti

Neosporivo je da je Fortnite: Battle Royale najpopularnija igra današnjice, sa preko 350 miliona registrovanih igrača na svim platformama za koje je dostupan i sa apsolutnim rekordom po broju konkurentnih igrača, koji prelazi 12 miliona.

Sasvim je logično da veliki broj igrača ima i dosta vremena provedenog u igranju Fortnite: Battle Royale, bilo da se radi o standardnim modovima igranja ili o Playground modu.

Vreme provedeno u najpopularnijim igrama bilo je tema najnovijeg izveštaja sa portala GAME, gde je sračunato koliko su ukupno vremena svi igrači proveli igrajući Fortnite, ali i druge igre, kao što je World of Warcraft, Overwatch, PUBG, FIFA, i ostale.

Na ovom polju Fortnite: Battle Royale je apsolutni rekorder po broju ukupnih dana provedenih u igri, čak 3,8 milijardi dana (brojčano 3,802,500,000) što je jednako periodu od 10,4 miliona godina.

Ovo vreme provedeno u igranju najbolje je porediti sa postojanjem ljudske vrste, koja je sa svim precima prisutna na Zemlji oko 6 miliona godina, a homo sapiens se pojavio pre oko 300.000 godina.

Nimalo naivan broj godina, a čak i kada se uporedi sa drugim popularnim naslovima, Fortnite je daleko ispred. Podsećamo da se Fortnite pojavio krajem 2017. godine, a opet je u igri provedeno duplo više vremena nego u World of Warcraft, prisutnim još od 2004. godine – 2 milijarde dana naspram 3,8 milijardi.

Ostale igre sa liste nisu probile milijardu odigranih dana, ali to je možda i sa razlogom, pošto Fortnite: Battle Royale ima dosta faktora zbog kojih je ovoliko popularan.

Fortnite se pojavio u pravo vreme, kada je Battle Royale žanr igara bio na početku popularnosti i još nije bio prenatrpan igrama tog tipa. Podsećamo, 2017. godine je najpopularniji naslov bio PUBG koji se naplaćivao po 30 dolara i bio je dostupan samo na Steamu(PC), Fortnite je došao kao potpuno besplatna igra sa sličnom formulom i pritom je bila dostupna za konzole.

Ono što je doprinelo rastu popularnosti igre je ogromna podrška developera, Epic Games, koji je konstantno dodavao novi sadržaj, menjao pravila igre, i pritom ogranizovao specijalne događaje u znak dolaska nove sezone, gde se neretko menjao i čitav izgled mape.

Da ne zaboravimo i razne događaje, poput koncerata, premijernog prikaza trejlera za nadolazeće filmove i slična dešavanja zbog kojih je Fortnite postao nalik društvenoj mreži.

Tek nedavno je igra pretrpela pad u broju igrača i to ne zbog slabljenja popularnosti, već zbog razmirica kompanije Epic Games i Apple, koje su dovele do toga da Fortnite bude uklonjen sa iOS platforme, bez naznake da će se uskoro vratiti.

Koliko ste vi vremena proveli igrajući je?

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR