Glas Javnosti

KUVANO VINO I HLADNIJI DANI : Recept za kuvanje vina koje ća vas oduševiti!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kuvano vino se zaista jednostavno pravi, a cela kuća će mirisati danima zahvaljujući začinima kao što su cimet, anis, karanfilić koji poboljšavaju ukus ovog alkoholnog pića.

Recept : 

  • 1 flaša suvog crvenog vina
  • 1 pomorandža
  • 1-2 štapića cimeta
  • 2 anisa
  • 1 kašičica celih karanfilića
  • 1-2 kašike meda
  • 60 ml rakija ili ruma 

U šerpu sipajte vino, pa dodajte pomorandžu koju ste isekli na kolutove. Zatim dodajte cimet, anis, karanfilć, med i sipajte rakiju ili rum. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Ako želite da kuvano vino bude još ukusnije dodajte seckanu jabuku, sveže ili smrznute brusnice, bobičasto voće..

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR