Glas Javnosti

KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠE MESO : Recept koji je osvojio domaćice širom sveta!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovaj recept ima preko 40 miliona pregleda, a baš se jednostavno pravi. Ako želite da obradujete porodicu ručkom kao iz restorana, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za piletinu

Sastojci:

  • 300 g belog mesa 
  • 1 kašika paste od belog luka
  • 1 kašika paste od đumbira (može i rendani đumbir) 
  • 1 kašika ljute crvene paprike 
  • Za sos:
  • 500 g paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 kašika paste od belog luka
  • 50 g indijskog oraha
  • 1/2 kašičice garam masale
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike slatke paprike u prahu
  • 5 kašika putera
  • 3 kašike pavlake za kuvanje 
  • 2 kašike balzamika 
  • 1,5 kašika sirćeta


Isecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite ljutom ili slatkom mlevenom paprikom, pa dodajte pastu od belog luka i đumbira. Dobro sjedinite sastojke, pa ostavite da se marinira nekih 20 minuta. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite piletinu, a onda je izvadite. U isti tiganj dodajte seckani crni luk, puter i kada luk omekša dodajte krupno sečeni paradajz i indijski orah. Sipajte malo vode i pastu od belo luka, pa posolite. Promešajte, a zatim sipajte sirće, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Opet promešajte i poklopite, pa krčkajte nekih 15-20 minuta. Lepo sjedinite blenderom, pa dodajte puter, piletinu i pavlaku za kuvanje. Krčkajte još 5-7 minuta. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR