Glas Javnosti

HOROR U BEČU: Učenik izbo druga makazama

Svet
Autor: Glas javnosti

Još uvek nije poznat motiv napada.

U jednoj srednjoj školi u Beču dogodio se incident prilikom kojeg je učenik (13) ubo makazama drugara (12) po završetku časova.

Njih dvojica su nakon završenih časova izlazili iz škole kada je 13-godišnjak nasrnuo na školskog drugara.

Kako prenose austrijski mediji, incident se dogodio u petak oko 13 časova u obrazovnoj ustanovi u Pehlarnštrase i 13-godišnjak je tokom napada koristio tupe makaze.

Krvavom piru je prethodila nasilna svađa između drugara koja je eskalirala kada su izlazili iz zgrade.

Još uvek nije poznat motiv napada.

Povređenom dečaku je odmah pružena adekvatna medicinska pomoć i prevezen je u bolnicu.

Podsetimo, nakon porasta vršnjačkog nasilja u Evropi, u Finskoj traje rasprava kako da se bolje pristupi deci s problematičnim i destruktivnim ponašanjem, nakon što je 12-godišnjak ubio jednog i ranio dvoje učenika u jednoj školi u Finskoj.


Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, i nije se opirao prilikom hapšenja, naveli su iz policije.

Finska vlada predložila je osnivanje hibridnih jedinica za učenje u osnovnim školama kako bi se pomoglo deci sklonoj nasilju, preneo je danas javni servis Finske Ile.

U predlogu ombudsmana za pitanja dece, Eline Pekarinen, navodi se da bi u posebnim jedinicama radili profeionalci koji bi se pružali ciljanu podršku problematičnoj deci.

Ministarka obrazovanja, Ana-Maja Henrikson, rekla je da se slaže sa idejom da se koriste psihijatri i specijalisti kako bi radili sa decom koja su nasilna i samodestruktivna.

- Predlog treba shvatiti ozbiljno. Moramo da ispitamo i razmislimo o tome kako bi to moglo da se primeni i na koji način. Osim preventivnih mera, potrebni su nam bolji alati da intervenišemo u ozbiljnim situacijama - rekla je Henrikson.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR