Glas Javnosti

BIZARAN SLUČAJ U RUMUNIJI: Dva tinejdžera oskrnavila grob da bi ukrali novac iz njega

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Mladi su u gradu čuli za informacije da je imućna porodica, koja dolazi iz inostranstva, pokojniku stavljala novac na glavu.

Dvojica tinejdžera oskrnavila su grob da bi ukrali novac iz kovčega u Hunedoari u Rumuniji.

Mladi su u gradu čuli za informacije da je imućna porodica, koja dolazi iz inostranstva, pokojniku stavljala novac na glavu.


Sve se dogodilo u Aninoasi, gradu sa pretežno siromašnim stanovništvom, ali kada su čuli da je ženina porodica, koja radi u drugoj zemlji, stavljala u kočeg novac, rešili su da ga otvore i ukradu ga.

Gradonačelnica Aninoasa rekla je da su deca došla iz Austrije i stavila novac u kovčeg, a tinejdžeri su to videli i iskoristili.

Rodbina je čim je videla da je grob otvoren i da deo zemlje fali, obavestila o tome policiju.

Stanovnici grada u Rumuniji bili su zgroženi postupkom i veoma ganuti da se ovo dešava, dok je episkopija Deva i Hunedoara oštro osudila takav gest.

"I pravni okvir države i kantonsko pravo crvke priznaju činjenicu da je ovo delo za osudu. To šteti pamćenju i poštovanju koje moramo da imamo prema našim preminulima", rekao je Gabrijel Miričesku, sveštenik.

Lokalne vlasti veoma dobro poznaju dvojicu osumnjičenih. Oni ne idu u školu, a pre nekoliko dana su upali u kuću kod nekih ljudi i napali zbog novca.

"Nažalost, imamo mnogo problema sa njima", rekao je Nikola Dunca, gradonačelnik.

Policija je pokrenula krivični postupak za skrnavljenje groba i pokušaj krađe.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR