Glas Javnosti

HRVATI BESNI NA PIKSIJA: Naš selektor napravio buru u Hrvatskoj pominjanjem Hajduka iz Splita

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, našao se u centru pažnje javnosti u regionu, nakon što je izjavio da je Hajduk iz Splita život i da je veći klub od Dinamo Zagreba.

Internetom kruži video snimak, koji je čini se relativno svež i deluje da Piksi boravi u Dalmaciji na odmoru, gde ga je sreo jedan od Hrvata, iskoristivši priliku da ga nakon završenog ručka u restoranu pita šta je za njega Hajduk.
Sve to zabeleženo je kamerom ili mobilnim telefonom, i brzo je postalo viralno na internetu, kako u Zagrebu, Splitu, Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

„Hajduk je život“, odgovorio je Dragan Stojković Piksi.

A, koji je veći klub Hajduk ili Dinamo?

„Hajduk“, rekao je kormilar Orlova i nekadašnji as Crvene zvezde, Radničkog iz Niša, Marseja, Nagoje.

Piksi je upravo tokom bogate karijere vodio žestoke bitke u crveno-belom dresu kluba s Marakane protiv splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama.

Činjenica, odnosno rezultati koje u prethodnih 20 i kusur godina prave Dinamo i Hajduk, nedvomisleno ukazuju da su „modri“ daleko ispred ljutog rivala iz Splita, ali Piksijev stav jednostavno više odgovara vremenu kada je on bio fudbaler, i jasno je da se njegove reči neće dopasti Zagrebu, odnosno svima koji vole Dinamo.

Kada je bila zajednička liga SFRJ, Hajduk je čak u sedam navrata podizao trofej namenjen prvaku, dok je Dinamo to učinio četiri puta, poslednji put 1982. godine.



Dinamo je aktuelni šampion Hrvatske, osvajao je prvenstvo rekordnih 24 puta, naspram svega šest titula Hajduka.
Splićani su prethodni put bili najbolji u hrvatskom šampionatu davne 2005. godine, dok su poslednju titulu u zajedničkoj ligi SFRJ uzeli 1979. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR