Glas Javnosti

BEOGRADSKA FILHARMONIJA PRIREDIĆE PREMIJERU KOMPOZICIJE U ČAST ZORANA ĐINĐIĆA: Održaće se osmog marta

Kultura
Autor: Glas javnosti

Beogradska filharmonija najavila je danas da će u petak 8. marta prirediti svetsku premijeru kompozicije "Legenda" Nimroda Borenštajna, koja će uz kompozicije Ravela i Šenberga biti deo koncerta koji Filharmonija već dvadeset godina posvećuje uspomeni na Zorana Đinđića.

„Svetska premijera kompozicije Nimorda Borneštajna veliki je događaj koji Beogradsku filharmoniju stavlja rame uz rame sa prestižnim dvoranama i festivalima širom sveta koji poručuju i izvode dela ovog savremenog britanskog kompozitora“, navodi se u saoopštenju.


Na tom spisku su, kako se dodaje, Karnegi hol, Rojal festival hol i Kraljevska operska kuća u Londonu, Sala Gavo u Parizu, amsterdamski Koncertgebau, kao i izvođači poput Vladimira Aškenazija, Paskala Rožea, Dmitrija Sitkoveckog i mnogih drugih.


Pored toga što će svetska premijera kompozicije „Legenda“ biti posebna prilika za oboiste da uživaju u savremenom stvaralaštvu za ovaj instrument, Beogradska filharmonija će biti centar za sve zainteresovane oboiste iz Srbije i region, jer priređuje izložbu oboa firme „Buffet Crampon“ iz Pariza, piše u saopštenju.


Koncert u drugoj nedelji marta, tradicionalno se posvećuje uspomeni na Zorana Đinđića, a na programu su i Ravelova „Pavana za preminulu infantkinju“ i „Peleas i Melizanda“ Šenberga.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR