Glas Javnosti

ODBORNICI, REVIDIRAJTE PLAN ZA MAKIŠ! Ova lokacija je ZA VODU, NIJE ZA GRADNJU – nađite neku drugu!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Bezbroj stručnjaka je pozvalo da se Urbanistički plan za Makiš odbaci. Apel grupe profesora Beogradskog univerziteta traži isto. Narod govori: ne dirajte Makiš! – piše za rubriku "Lični stav" Glasa javnosti dr Duško Kuzović, arhitekta.

Policija, koja stoji između naroda i političara, govori da i političari znaju da nemaju podršku građana!

Saopštenja gradske uprave povodom Makiša su kolekcija fraza. Piše da poštuju zakone, urbanistički planove, stav građana – a da li je tako?

Politika je uništila institucije, sada se zaklanja iza njih, i čudi se kako im ne verujemo?! Pa, kako da im verujemo kada institucije više ne postoje!

Građani nisu protiv gradnje, ali ova lokacija je za vodu, nije za gradnju - nađite neku drugu.

Zašto gradska vlast i investitor reskiraju sukob sa građanima Beograda i Srbije koji može da se završi njihovim egzilom!?

Način na koji se vodi ovaj projekat perfidno dovodi sve u Srbiji, a ne samo u Beogradu, u opasnu situaciju ozbiljnog sukoba vlasti sa građanima Srbije. Zašto?

Ponuđena lokacija, način vođenja projekta, troškovi izgradnje metroa za 30 srebrnjaka troši kredibilitet državne uprave u Srbiji!

Niko ne pominje gde će se izgraditi novi vodozahvat za građane Beograda, jer se postojeći Makiš i Surčin uništavaju? I taj trošak izgradnje novog vodozahvata, jer se nekome svidela lokacija postojećeg, pa ga uništava, se svaljuje na teret građana. Zašto?

Usvojeni plan za Makiš je načinio da su odbornici počinili krivično delo koje ne zastareva. Neće biti podnete prijave protiv njih sada, jer znamo stanje u pravosuđu, već nakon smene vlasti.

Poručujemo odbornicima da ne menjaju svoju slobodu za interes političara i stranaca.

Još samo malo vremena je ostalo da spasete čast i obraz. Nakon toga nema nazad.

Pozivamo odbornike i službenike gradske uprave na lojalnost sugrađanima, a ne političarima!

Vreme nemilosrdno svedoči šta je ko govorio i činio!

Dr Duško Kuzović, arhitekta

(Mišljenja i stavovi u kategoriji „LIČNI STAV“ nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR