Glas Javnosti

VEČITA TRKA: Vlasnik Luj Vitona prestigao Ilona Maska i ponovo je najbogatiji čovek na svetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Bernar Arno, milijarder i predsednik izvršnog odbora globalne kompanije za luksuzne proizvode LVMH – entiteta koji stoji iza desetina brendova luksuzne robe poput Luj Vitona i Sefore – sada je najbogatiji čovek na svetu, jer je prestigao Ilona Maska.

Neto bogatstvo Arnoa i njegove porodice dostiglo je 207,8 mlrd USD nakon povećanja od 23,6 mlrd USD u petak, prestigavši Maskovih 204,5 mlrd USD, prema Forbes listi milijardera u realnom vremenu.
Arno je pao sa prvog mesta liste najbogatijih u junu 2023. a poslednjih godina nekoliko puta se smenjivao na čelu Forbes liste sa Maskom.

Vest dolazi u vreme kada je Tesla Ilona Maska imala poteškoće na berzi u četvrtak, s padom akcija od 13%, pri čemu je Mask izgubio više od 18 milijardi dolara neto vrednosti.
U isto vreme, akcije LVMH-a su uzletele u petak, skočivši za više od 13% do 11 sati ujutro, nakon vesti o snažnoj prodaji.
Tržišna kapitalizacija LVMH-a dostigla je 388,8 mlrd USD u petak, u poređenju sa tržišnom kapitalizacijom Tesle od 586,14 mlrd USD.


Glas javnosti/ A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR