Glas Javnosti

Saslušan Duško Šarić: Čeka se odluka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Čeka se odluka o određivanju pritvora

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji se juče predao policiji pošto je za njim bila raspisana poternica od jula 2022. godine i Milan Vučinić koji se takođe juče predao srpskoj policiji, izvedeni su danas pred sudiju za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.


Oni se danas nisu izjašnjavali o optužbama koje im se stavljaju na teret, već su saslušani na okolnosti da li će biti zadržani u pritvoru koji im je ranije odredio sud ili će biti pušteni da se brane sa slobode.

Proširena istraga

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula 2022. godine naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

To je bilo treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.


Vodio računa o finansijama?

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima svog rođenog brata, Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Sumnja se da je Duško Šarić preko Aleksandra Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj krupi dostave informacije koje ima policija i BIA o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića, ali i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić, kako se sumnja, osim toga, kupio je telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije "Skaj" kao i da je platio izgradnju i opremanje vikendica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

Glas javnosti/B06S

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR