Glas Javnosti

DUŠKO ŠARIĆ SE PREDAO SRPSKOJ POLICIJI: Vodio računa o finansijama kriminalne grupe, za njim bila raspisana međunarodna poternica

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pljevljak Duško Šarić predao se jutros srpskoj policiji, posle čega je sproveden u posebnu pritvorsku jedinicu.

Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović „Vijestima“ je saopštio da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

„Biće izveden pred sudiju za istragu, posle čega ćemo videti kakve ćemo dalje korake preduzeti“, rekao je Baćović.

Duško Šarić koji se predao srpskoj policiji pošto je za njim bila raspisana međunarodna poternica, brat je narko bosa Darka Šarića, a Tužilaštvo za organizovani kriminal ga tereti da je bio pripadnik kriminalne grupe svog rođenog brata.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula 2022. godine naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

To je bilo treće proširenje istrgae u odnosu na ovu kriminalnu grupu.


Vodio računa o finansijama?

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima svog rođenog brata, Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Sumnja se da je Duško Šarić preko Aleksandra Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj krupi dostave informacije koje ima policija i BIA o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića, ali i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić, kako se sumnja, osim toga, kupio je telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije "Skaj" kao i da je platio izgradnju i opremanje vikendica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

Advokat Šarića ponudo jemstvo

Advokat Radoslav Baćović, inače branailac Duška Šarića predložio je sudu na prošlom suđenju kriminalnog grupi Darka Šarića, jemstvo od 800.000 evra da se otklone razlozi za određivanje pritvora kao i u slučaju Vučinića, a kao razlog je između ostalog naveo i da je on neosuđivan.

Tužilac je rekao da se protivi tim predlozima odbrane.

Sud je odlučio da sada neće odlučivati o ovim predlozima, jer kako je naveo Vučinić i Duško Šarić nisu prisutni, te nije celishodno odlučivati o jemstvu, a sledeće ročište u ovom postupku zakazano je za 1. februar.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR