Glas Javnosti

Posle debakla u Rusiji, naša reprezentacija pala na FIFA rang listi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije nazadovala je za jednu poziciju na FIFA rang-listi. Posle poraza od Rusije u Moskvi (4:0) i pobede nad slabašnim Kiprom u Larnaki (1:0), Orlovi zauzimaju 33. mesto na FIFA listi od 210 zemalja.

Ekspresno je stigao na naplatu poraz i poniženje koje su izabranici Dragana Stojkovića Piksija doživeli u ruskoj prestonici 21. marta, gde su izgubili rezultatom 4:0.

Mogla je mreža koju je branio Đorđe Petrović iz Čelsija i više puta da se zatrese, ali su prečka, stativa i poništen gol bili saveznici Piksijeve Srbije.

Utisak nije popravila pobeda četiri dana kasnije u Larnaki, s obzirom na sporu i bezidejnu igru nacionalno tima protiv daleko slabijeg rivala. Slavili su Orlovi golom Sergeja Milinković-Savića, ali na najnovijoj FIFA rang-listi su doživeli pad od jedne pozicije.


Kada je prvih 10 selekcija sveta u pitanju, aktuelni prvaci Argentinci i dalje su prvi, slede Franuzi, treća je Belgija, četvrta Engleska. U Top 10 su još: Holandija, Portugalija, Italija i Hrvatska.

Ostali Rivali Srbije na Evropskom prvenstvu – Danci i Slovenci, zauzimaju 21., odnosno 56. mesto na FIFA listi.
Podsetimo, Orlovi će pre EP koje je zakazano za 14. jun i trajaće do 14. jula, odigrati još dve kontrolne utakmice, a rivali će biti selekcije Austrije i Švedske.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR