Glas Javnosti

Orlovi dobijaju nove dresove!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije će nositi nove dresove na Evropskom prvenstvu 2024. godine, iako je saradnja sa Pumom, njihovim dosadašnjim partnerom, zvanično prekinuta. Puma je ranije objavila raskid sponzorstva sa fudbalskim savezima Srbije i Izraela, a Fudbalski savez Srbije već pregovara sa nekoliko velikih proizvođača sportske opreme za novog tehničkog partnera počevši od 2025. godine.

Zanimljivo je da će Srbija ipak igrati u opremi Puma na predstojećem Evropskom prvenstvu protiv Engleske, Danske i Slovenije, jer je oprema već dizajnirana i odobrena. Ovi dresovi biće promovisani u aprilu, a navijači će, prema rečima generalnog sekretara FSS-a Jovana Šurbatovića, biti zadovoljni, jer su u dizajnu uzeti u obzir glasovi javnosti.

Fudbalski savez Srbije je u prošlosti sarađivao sa nekoliko renomiranih proizvođača sportske opreme, uključujući Adidas, Loto, Nike i Umbro, pre nego što su potpisali ugovor sa Pumom koji je trajao od 2018. do 2024. godine.


Novi dresovi fudbalske reprezentacije Srbije, koje je dizajnirala Puma, imaju zanimljiv dizajn sa crvenom i belom garniturom. Crvena garnitura ima zlatne detalje oko kragne i rukava, dok bela garnitura sadrži geometrijski oblik okvira koji odgovara konturama centralnog dela novog grba nacionalnih fudbalskih selekcija Srbije. Ovaj novi grb uključuje dvoglavi orao i ljiljane, simbole Srbije, i inspirisan je uspehom "zlatnih orlića" na Svetskom prvenstvu za mlade 2015. godine.

Pored estetskih promena, novi dresovi imaju i tehnološke inovacije. Oni su opremljeni ULTRAWEAVE performansama i dryCELL tehnologijom, što ih čini najlakšim i najudobnijim dresovima koje je Puma ikada napravila. Takođe su napravljeni od 100% recikliranih materijala, što dodaje održivi aspekt dizajna.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR